Klant werpt een blik op het uiterlijk van serveerster en eist een andere dienster.

Ashley Chiarizzo (24) heeft tattoos, piercings en blauwe haren. Ze werkt ook als serveerster in een Red Robin restaurant in Mt. Juliet, Tennessee. Onlangs vroeg een klant om een andere serveerster te mogen krijgen omdat ze niet hield van de manier waarop Chiarizzo eruitzag. Red Robin heeft geen reglement waarin staat dat serveersters geen tattoos of piercings mogen hebben.

Chiarizzo barstte in huilen uit toen ze het verzoek hoorde. We hebben allemaal al wel eens gehoord dat je een boek niet op de kaft kunt beoordelen – en dat geldt ook voor mensen. Chiarizzo oogstte heel wat bijval met haar post en de meeste mensen schreven bemoedigende reacties.

Dit was haar post:

“Aan de dame die me vanavond weigerde om haar te bedienen omdat je het er niet mee eens was ‘hoe ik eruitzag’ en ‘hoe ik mezelf voorstelde.’ Ik wil gewoon dat je weet dat terwijl ik onderweg naar huis huilde, voor jou gebeden heb. Ik bid tot God dat hij je vooroordelen over mij zal doen verdwijnen. Ik bid dat je dingen waar je niet vertrouwd mee bent zou kunnen tolereren en aanvaarden. En ik bid dat je leert dat iemands uiterlijk hun vaardigheid om te werken niet aantast (zeker niet als het gaat om hamburgers en frietjes opdienen). Je hebt echter een vuurtje aan m’n kont gehouden, want nu zit ik hier thuis met nog meer blauw in mijn haar en plan alvast mijn volgende tattoo! Allemaal met jou in gedachten. J Ik hoop dat je lekker gegeten hebt en van je avondje uit met je man hebt genoten.

Ook. Misschien dat je beter restaurants vermijdt waar werknemers met tattoos, piercings en ‘rare’ kapsels worden toegelaten. Ik heb horen zeggen dat Olive Garden goed is!”

En de volgende dag hadden al haar collega’s van Red Robin hun haren ook blauw geverfd!

Het beleid van Red Robin is dat er niet van serveerster gewisseld kan worden als dat verzoek gebaseerd is op basis van discriminatie.

Vind jij het aanstootgevend om bediend te worden door iemand met tattoos en piercings?

DEEL dit met je vrienden en laat je mening horen in de reacties op Facebook!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Relay Hero